Actueel

Eerste instrumentale muziekles op De Hoeksteen

15-01-2018 10:18

Vrijdag 12 januari heeft muziekvereniging Kunst en Vriendschap de eerste instrumentale muziekles verzorgd voor 62 kinderen in groep 5 en 6 van basisschool De Hoeksteen in Maurik.

Om één uur ’s middags stonden de kinderen al voor het lokaal te wachten, waar alle instrumenten waren verzameld. De kinderen hebben vol spanning naar deze les uitgekeken en konden niet wachten om de eerste noten te spelen. Een kakafonie van geluid kwam uit de leslokalen en er ontstond al snel een zekere competitie wie het hardste en langste kon blazen.

“Geweldig dat kinderen zo enthousiast zijn en dit zo snel oppakken. Dat geeft ons veel voldoening.” aldus Ron van Ewijk, voorzitter van Muziekvereniging Kunst en Vriendschap.

De kinderen vormen samen het MEGA Jeugdorkest. Naast de muziekles op school repeteert dit orkest op vrijdagavond van 18.00 uur tot 18.45 uur in Dorpshuis ’t Klokhuis.  Deze repetities zijn vrij toegankelijk, iedereen is van harte uitgenodigd. Op zaterdag 17 maart 2018 geeft het MEGA Jeugdorkest haar eerste concert, om 17.00 uur in Dorpshuis ’t Klokhuis.

Kunst en Vriendschap Maurik start met MEGA Jeugdorkest

07-01-2018 20:37

Met het project “Muziek in de klas” hebben de kinderen in groep 5 en 6 van basisschool De Hoeksteen in Maurik de 6 lessen Algemene Muzikale Vorming voor de kerstvakantie afgesloten. Ze hebben kennis gemaakt met alle instrumenten en hebben een keuze gemaakt met welk instrument ze verder willen.

De verdeling van de instrumenten is bekend en  het MEGA Jeugdorkest is samengesteld.
Het is voor het eerst in de geschiedenis van Kunst en Vriendschap, dat met zoveel enthousiaste kinderen, een Jeugdorkest van deze omvang kan worden samengesteld.

Met 62 kinderen start Muziekvereniging Kunst en Vriendschap op 12 januari as op De Hoeksteen met de eerste instrumentale les. Hiervoor heeft de vereniging een team van 6 muziekdocenten en even zoveel ondersteuning van haar leden beschikbaar.

In 8 lessen leren de kinderen in groepjes volgens de lesmethode Samen Leren Samen Spelen het muziekinstrument te bespelen.
Het samenspel met het MEGA Jeugdorkest wordt vanaf vrijdag 19 januari wekelijks geoefend tijdens een aparte repetitie in Dorpshuis ’t Klokhuis van 18.00 uur tot 18.45 uur.

Op zaterdag 17 maart 2018 geeft het MEGA Jeugdorkest haar eerste concert, om 17.00 uur in Dorpshuis ’t Klokhuis.

Muzikaal en sfeervol kerstconcert Kunst en Vriendschap Maurik

18-12-2017 19:51

Zaterdag 16 december heeft de harmonie van muziekvereniging Kunst en Vriendschap uit Maurik, onder leiding van dirigent Arjan Gaasbeek, in een volle Sint Maartens Kerk, haar traditionele kerstconcert gegeven.

Samen met het Close Harmony- en Barbershopkoor Lake District Sound uit Maarssen, onder leiding van Wil Saenen, was er een zeer gevarieerd programma, met onder andere Jingle Bell, Rudolph, Stille Nacht en Ere Zij God.

Natuurlijk heeft de harmonie ook de werken gespeeld waarmee zij op 25 november jl op het concert concours in Zutphen is gepromoveerd naar de 2e divisie en tevens Nederlands Kampioen van Harmonie orkesten in de 3e divisie 2017 is geworden.

Voorzitter Ron van Ewijk, nog steeds vol trots, vertelde van deze uitzonderlijke prestatie.

"Het winnen van de Betuwe Cup blijft fantastisch, maar landskampioen zijn voelt natuurlijk helemaal super" aldus de voorzitter.

Ook nu weer wist de harmonie het publiek te ontroeren met de geweldige uitvoering van de concours werken.

Kerstconcert 16 december

30-11-2017 12:15

Harmonie Kunst en Vriendschap promoveert naar 2e divisie

26-11-2017 19:46

Zaterdag 25 november jl is de harmonie van muziekvereniging Kunst en Vriendschap uit Maurik op het concertconcours in Zutphen met 93,17 punten gepromoveerd naar de 2e divisie.
De Harmonie onder leiding van dirigent Arjan Gaasbeek behaalde een eerste prijs met lof van de jury.
Zij speelden als inspeelwerk Cielo Andaluz van Pascual Marquina Narro. De te beoordelen werken waren Madurodam van Johan de Meij en The Legend of Amaterasu van Eric Swiggers.

De jury was onder de indruk van de muzikale uitvoering, de prachtige klankkleur van het orkest en het talent van dirigent Arjan Gaasbeek. Zij brachten dit onder woorden met “enorme muzikaliteit, een zeer volwassen uitstraling, een dirigent die de kneepjes van het vak verstaat en een groot compliment aan spelers en dirigent”.
Voor een amateur muziekgezelschap een zeer uitzonderlijke prestatie, waarmee de drie juryleden Arjan Gaasbeek dan ook persoonlijk kwamen feliciteren.
De harmonie van Kunst en Vriendschap heeft ook het hoogste aantal punten behaald van alle 28 deelnemers tijdens de concoursdagen op 18, 25 en 26 november in Zutphen.

Naast de juryleden wist de harmonie ook het aanwezige publiek en haar supporters te ontroeren met de prachtige uitvoering, hetgeen werd beloond met een staande ovatie.
De voorbereiding naar het concours was goed en zorgde bij de leden en de dirigent van de harmonie voor voldoende zelfvertrouwen. Maar deze uitslag overtrof de verwachting.

Klik HIER voor de juryrapporten!

Onderdelen 1 - 5 van 68
1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>