“SponsorKliks,                                                                    

Actueel

Harmonie Kunst en Vriendschap promoveert naar 2e divisie

26-11-2017 19:46

Zaterdag 25 november jl is de harmonie van muziekvereniging Kunst en Vriendschap uit Maurik op het concertconcours in Zutphen met 93,17 punten gepromoveerd naar de 2e divisie.
De Harmonie onder leiding van dirigent Arjan Gaasbeek behaalde een eerste prijs met lof van de jury.
Zij speelden als inspeelwerk Cielo Andaluz van Pascual Marquina Narro. De te beoordelen werken waren Madurodam van Johan de Meij en The Legend of Amaterasu van Eric Swiggers.

De jury was onder de indruk van de muzikale uitvoering, de prachtige klankkleur van het orkest en het talent van dirigent Arjan Gaasbeek. Zij brachten dit onder woorden met “enorme muzikaliteit, een zeer volwassen uitstraling, een dirigent die de kneepjes van het vak verstaat en een groot compliment aan spelers en dirigent”.
Voor een amateur muziekgezelschap een zeer uitzonderlijke prestatie, waarmee de drie juryleden Arjan Gaasbeek dan ook persoonlijk kwamen feliciteren.
De harmonie van Kunst en Vriendschap heeft ook het hoogste aantal punten behaald van alle 28 deelnemers tijdens de concoursdagen op 18, 25 en 26 november in Zutphen.

Naast de juryleden wist de harmonie ook het aanwezige publiek en haar supporters te ontroeren met de prachtige uitvoering, hetgeen werd beloond met een staande ovatie.
De voorbereiding naar het concours was goed en zorgde bij de leden en de dirigent van de harmonie voor voldoende zelfvertrouwen. Maar deze uitslag overtrof de verwachting.

Klik HIER voor de juryrapporten!

Muziek in de Klas met Kunst en Vriendschap.

06-11-2017 20:48

Muziekvereniging Kunst en Vriendschap uit Maurik is vrijdag 27 oktober jl gestart met muziekonderwijs voor 60 kinderen in groep 5 en 6 van basisschool De Hoeksteen in Maurik.

Onderzoek toont aan dat muziek maken een positief effect heeft op schoolprestaties. Het bespelen van een instrument draagt bij aan de motorische ontwikkeling van kinderen en bevordert discipline en doorzettingsvermogen. Samen muziek maken leert kinderen ook rekening te houden met anderen en stimuleert de ontwikkeling van sociale en emotionele vaardigheden.

Daarnaast kan muziek maken ook uitgroeien tot een grote en gepassioneerde hobby. De leden van muziekvereniging Kunst en Vriendschap kunnen hier over meepraten.
Met “Muziek in de Klas” worden muzikaal vormende en instrumentale lessen gegeven. Deze lessen sluiten goed aan bij de vervolgopleidingen die Kunst en Vriendschap te bieden heeft. Al tijdens de lessen nemen de kinderen deel aan het opstaporkest.

“Wij hopen dat de kinderen veel plezier gaan beleven aan dit project en dat ze ‘besmet’ raken met het muziekvirus“  aldus Ron van Ewijk, voorzitter van Kunst en Vriendschap.

Kijk voor meer informatie op www.kunstenvriendschap.nl of volg het op facebook.

 

Onderdelen 5 - 6 van 68
<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>

 Welkom bij de Club van 100 voor Bedrijven 

 

    
Pannenkoekenhuis De Waterspiegel
Pannekoekhuis De Waterspiegel Maurik