Actueel

Kunst en Vriendschap herdenkt D-Day

04-05-2018 19:00

Op 4 mei geeft de harmonie van Kunst en Vriendschap Maurik onder leiding van Arjan Gaasbeek haar jaarlijkse herdenkingsconcert.

Dit jaar wordt onder andere het werk D-Day van Alex Poelman uitgevoerd.
6 juni 1944 is de geschiedenis ingegaan als D-Day. Op deze dag begon de Operatie Overlord, met de invasie in Normandië door de westelijke geallieerden.

De componist Alex Poelman heeft met dit werk de invasie op indrukwekkende wijze muzikaal weten te beschrijven. Tijdens de muziek worden beelden getoond van de invasie in Normandië door de geallieerden.

Het concert beging om 19.00 uur, voorafgaand aan de herdenkingsdienst van het Comité 4 en 5 mei, in de Hervormde Kerk in Maurik.

Kunst en Vriendschap op haar best

04-03-2018 21:56

Zaterdagavond 3 maart heeft muziekvereniging Kunst en Vriendschap uit Maurik haar jaarlijkse uitvoering gegeven in dorpshuis ’t Klokhuis.
Een avond met geweldige optredens van de majorettes, de slagwerkgroep en de harmonie met het midden orkest en het grootorkest.

Een sfeervolle avond, waarin Kunst en Vriendschap wederom heeft laten zien waartoe zij muzikaal in staat is. Een bloeiende vereniging met actieve leden die vooruit willen.
Peggy van Vliet en Aafke van Ewijk werden in het zonnetje gezet vanwege hun 25-jarig jubileum bij de vereniging.

Voorzitter Ron van Ewijk noemde in zijn openingswoord het belang van muziekonderwijs voor kinderen en de goede rol die Kunst en Vriendschap hierin vervult. Maar hij maakte zich ook zorgen over de geringe aandacht die de gemeente Buren voor muziek en cultuurbeleid heeft. Zo investeert Kunst en Vriendschap jaarlijks aanzienlijk meer geld in muziek en cultuur dan de gemeente Buren dat doet voor haar 26.000 inwoners.
Met een uitvoering in een vol dorpshuis kon natuurlijk de omstreden toekomst van ‘t Klokhuis niet onbesproken blijven. Naar aanleiding van het besluit van de gemeenteraad om ’t Klokhuis te sluiten, heeft Kunst en Vriendschap besloten om niet af te wachten. Zij ontwikkelt een eigen plan, zodat er alternatieven zijn als de gemeenteraad haar besluit over de sluiting niet herziet.  “Want het besluit van de gemeenteraad om ’t Klokhuis te sluiten vinden wij nog steeds onvoldoende zorgvuldig en onverstandig” aldus de voorzitter.

De avond werd afgesloten met een gezamenlijk optreden.
 

Jubilarissen Peggy van Vliet en Aafke van Ewijk. Beiden 25 jaar lid

Het trombonekwartet dat soleerde met Blades of Toledo.

Huldigingen en bedankjes door de voorzitter.

Utvoering

03-03-2018 19:30

Kunst en Vriendschap in gesprek met het CDA

11-02-2018 19:31

Op vrijdag 9 februari jl was mevrouw Ruth Peetoom, partijvoorzitter van het CDA, samen met vertegenwoordigers van het CDA Buren, aanwezig op de repetitie van het MEGA Jeugdorkest van muziekvereniging Kunst en Vriendschap Maurik.

Het Jeugdorkest, bestaande uit ca 45 kinderen, is een onderdeel van het project “Muziek in de klas” dat Kunst en Vriendschap vanaf oktober jl op basisschool De Hoeksteen uitvoert.

“We hebben met Ruth Peetoom gesproken over het grote belang van muziekonderwijs voor de ontwikkelingen van kinderen en het initiatief dat Kunst en Vriendschap nu hierin heeft genomen.
Daarnaast hebben we aandacht gevraagd voor een meer stimulerende en voorwaarde scheppende landelijke en lokale overheid”. Aldus Ron van Ewijk, voorzitter van Kunst en Vriendschap.

Op 17 maart as geeft het Mega Jeugdorkest haar eindconcert om 17.00 uur in Dorpshuis ’t Klokhuis in Maurik.

Foto's uitwisselingsconcert op 3 maart 2018

03-02-2018 19:34

Het MEGA Jeugdorkest KenV Maurik o.l.v. Jooske van Andel

Het leerlingenorkest van KNA Ingen o.l.v. Maarten van de Kolk

Onderdelen 1 - 5 van 75
1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>