Sla je slag Cup 2012 daverend succes

Klik op afbeelding voor meer Info.

Archief 2012

“Slagwerkfestival” Sla Je Slag Cup 2012

Nadat de slagwerkgroep van muziekvereniging Kunst & Vriendschap te Maurik vorig jaar voor de eerste keer de Sla Je Slag Cup had georganiseerd is het nu de beurt aan Fanfarecorps “Door Eensgezindheid” uit Heukelum. De drumband van fanfarecorps “Door Eens-gezindheid” won in november 2011 het festival en heeft daarom de eer de organisatie op zich te nemen. De Sla Je Slag Cup 2012 vindt plaats op zaterdag 24 november 2012 in het dorpshuis “Meeuwenstein“ te Heukelum. De Sla je Slag Cup is openbaar en dus voor iedereen toegankelijk. De toegang is gratis.

Bezoekadres: Dorpshuis Meeuwensteyn, Prins Bernhardstraat 1, Heukelum, GLD 4161 AL

Het streven is erop gericht om ieder jaar de slagwerkgroepen in de gelegenheid te stellen op een spontane, sportieve manier in muzikaal verband elkaar te ontmoeten. Door deze aanpak is er ieder jaar voor iedereen een uitdaging om een muzikale prestatie te leveren, hetgeen weer een stimulans is om de muziekbeoefening te bevorderen en het muzikale niveau op peil te houden. Het slagwerkfestival bestaat uit podiumoptreden van drumbands en slagwerkensembles, zowel melodisch als niet melodisch. 

Dit jaar doen er ca 10 verenigingen mee die hun muzikale slagkracht voor het publiek en een deskundige jury zullen demonstreren. De volgorde van optreden wordt later in dit jaar bekend gemaakt. De deelnemende korpsen die strijden om de Sla Je Slag Cup 2012 komen uit in de divisie waarin zij van bondswege via concoursen geplaatst zijn en worden ook volgens de daarbij behorende maatstaf beoordeeld door twee deskundige juryleden. De jury wordt gevormd door de heren Anno Appelo en Jan Geert Nagel ; twee bekenden in de muziekwereld.

Voor de deelnemende groepen is er gelegenheid om “in te spelen” in ‘de krakeling’, een gebouwtje welke gelegen is naast het dorpshuis.

Per optreden worden er drie werken gespeeld: een inspeelwerk (zonder beoordeling), daarna het verplichte werk uit het repertorium en tot slot een keuzewerk die beiden beoordeelt worden voor de einduitslag. Het festival wordt geopend om 10:00 uur en omstreeks 18.00 uur afgesloten met de prijsuitreiking (afhankelijk van het aantal deelnemers is er mogelijk een uitloop naar een avondprogramma)

Er kan er maar één de winnaar worden, de winnaar wordt tevens dan ook de eerst volgende organiserende deelnemer. De plaatselijke organisatie wordt verzorgd door fanfarecorps “Door Eensgezindheid” uit Heukelum.

 

Kijk voor meer informatie op https://www.slajeslagcup.nl/home-2/

 

Poster Sla Je Sla Slag Cup https://www.slajeslagcup.nl/wp-content/uploads/2012/08/Poster_SJS_2012.pdf

 

 

 

Slagwerkspektakel Rhythm and Drums

 

 

 

Slagwerkspektakel op 06 Oktober 2012 organisatie door Koning Willem III te Beneden-Leeuwen

 

Ingezonden verhaal door Vincent Deknatel

Op 6 Oktober zijn we met de slagwerkgroep 'Kunst en Vriendschap" naar Beneden Leeuwen geweest.

Behalve onze vereniging waren er ook nog 2 andere verenigingen aanwezig,"Koning Willem 3" uit Beneden Leeuwen en "Kunst en Vriendschap" uit Vught. Een aantal stukken hebben we met onze eigen groep gespeeld. Ook hebben we nog samen gespeeld met "Kunst en Vriendschap' uit Vught.Zelfs na 2 keer oefenen ging het al heel goed. We hebben 3 nummers met hun gespeeld te weten Drum Power, Back to Bozio en Latin Lois.

Het samen spelen gaf een mooi geluid en was leuk om te doen.Ik hoop dat er komende tijd nog meer slagwerkers  bij komen want het klinkt mooier met meer slagwerkers en geeft nog meer gezelligheid.

Het was een leuke avond en nu snel door met oefenen voor de sla je slag cup op 24 november.