Archief 2010

Overhandiging nieuw outfit slagwerkgroep 2010

gesponsord door J & S Mode Maurik September 2010

Archief 2010

Drum-Fun 2010

100 jarig jubileum K & V Maurik Slagwerkspektakel “Drumfun”

MAURIK- Op zaterdagavond 16 Oktober 2010 organiseert de slagwerkgroep van muziekvereniging Kunst en Vriendschap uit Maurik in het kader van het 100 jarig bestaan voor de eerste maal een spectaculaire ‘drum-fun’ avond, speciaal voor alle slagwerkliefhebbers. Drie slagwerkgroepen, een malletkorps en een sambaband laten u op verrassende wijze kennis maken met alle mogelijke slagwerkinstrumenten. De drumband van K & V heeft zich in een zeer korte tijd o.l.v. slagwerkinstructeur Geert-Jan van Hest weten te vormen tot een slagwerkgroep. Onze club zit nog in een opbouwfase. We zullen ons deze avond voor het eerst in een nieuw outfit presenteren geschonken door J & S Mode uit Maurik.

Initiator, organisator en tevens 34 jaar lid van de drumbandgroep Dick van Appeldoorn zegt:

Mensen associëren slagwerk nog steeds met drumbands die met een grote kolbak over straat marcheren.

Ik wil de mensen en met name de jeugd laten zien dat we met een groot scala aan slagwerkinstrumenten met onze hedendaagse slagwerkgroep niet alleen maar op een trom slaan en met een hoed op al marcherend op marsmuziek lopen is. Die tijden zijn voorbij. Ik wil juist het slagwerk uit het verdomhoekje halen en in de schijnwerpers zetten. Slagwerkgroepen maken gebruik van een groot arsenaal aan slagwerkinstrumenten waarbij de muzikanten tijdens het optreden veelvuldig van instrument wisselen. Slagerij van Kampen is een goed voorbeeld van hoe hedendaagse slagwerkmuziek klinkt”.

Tijdens de ‘drum-fun’ avond laten de slagwerkgroepen Kunst & Vriendschap uit Maurik, Kunst & Vriendschap uit Vught, Eendracht uit Renkum, Malletkorps Harmonie Unisono uit Velp en Sambaband Do Vizinhos uit Buren u zien dat slagwerk niet alleen maar ‘op een trommel slaan’ is. Deze groepen laten u zien dat het veel meer dan dat is! Naast de ‘gewone’ trommels zijn er bijvoorbeeld ook grote pauken, buisklokken, allerlei percussie instrumenten oa. bongo’s (Afrikaanse trommels) en drumstellen te beluisteren. U zult zelfs melodische instrumenten als marimba’s en xylofoons kunnen bewonderen. De slagwerkgroepen, een malletkorps en een sambaband met 9 tot 18 man uit verschillende korpsen, spelen vol vuur originele slagwerk composities. Een spetterend muzikaal vuurwerk, als finale van een mooi jaar. Bij slagwerkconcerten gaat het er vooral om dat de muziek hoorbaar en verdraagbaar blijft. Na de opening zal elke percussiegroep hun eigen muziekstukken voordragen. Het is verbazingwekkend te ervaren hoeveel verschillende soorten slaginstrumenten er bestaan en wat daaruit aan klank- en ritmerijkdom voortkomt.

Dus kunt u ook niet stil blijven zitten als u drums en ander slagwerk hoort? Laat u dan eens verrassen en bezoek onze benefiet slagwerkconcert op zaterdagavond 16 Oktober ! De zaal is open vanaf 19.00 uur. Het concert begint om 19:30 uur. Het is een avondvullend-programma. De entree is gratis toegankelijk ! Het is beslist de moeite waard om te komen kijken en te luisteren.

Hopelijk tot ziens op zaterdagavond 16 oktober aanvang 19:30 Dorpshuis het Klokhuis, Sterappelhof 7 te Maurik. Er is genoeg parkeerruimte.

Wilt u meer informatie over onze vereniging ? Kijk dan eens op www.kunstenvriendschap.nl

Namens slagwerkgroep K & V Maurik

Dick van Appeldoorn