Archief 2014

Spectaculair slagwerkconcert “Drums4You” op zaterdag 01 Februari 2014. Dit evenement  zal live worden opgenomen door het RTV Betuwe.

MAURIK- Op zaterdagavond 01 Februari 2014 organiseert de slagwerkgroep van muziekvereniging Kunst & Vriendschap uit Maurik een spectaculair slagwerkconcert “Drums4You”, speciaal voor alle slagwerkliefhebbers. Liefst vier slagwerk-/percussie-groepen uit het land, laten u op verrassende wijze kennis maken met alle mogelijke slagwerkinstrumenten

Financiële bijdrage door het Coöperatiefonds Rabobank West Betuwe

 

Mensen associëren slagwerk nog steeds met drumbands die met een grote kolbak over straat marcheren. Dick van Appeldoorn zegt: “Ik wil de mensen en met name de jeugd laten zien dat we met een groot scala aan slagwerk-instrumenten met onze hedendaagse slagwerkgroep niet alleen maar op een trom slaan en met een hoed op al marcherend op marsmuziek lopen is. Die tijden zijn voorbij. Ik wil juist het slagwerk uit het verdomhoekje halen. Slagwerkgroepen maken gebruik van een groot arsenaal aan slagwerkinstrumenten waarbij de muzikanten tijdens het optreden veelvuldig van instrument wisselen. Alle 4 groepen laten u zien en beleven hoe hedendaagse slagwerk-muziek klinkt.

Tijden deze avond laten de slagwerkgroepen Volharding uit Huissen, Kunst & Vriendschap uit Maurik, Mallet Percussionband Drumband Rhenen en Animato uit ‘s-Gravenzande u zien dat slagwerk niet alleen maar op een trommel slaan is. Deze groepen laten u zien dat het veel meer dan dat is! Naast de gewone trommels zijn er bijvoorbeeld ook grote pauken,conga’s, buisklokken, allerlei percussie instrumenten oa. bongo’s en drumstellen te beluisteren. U zult zelfs melodische instrumenten als marimba’s en xylofoons kunnen bewonderen. De slagwerkgroepen, met 9 tot 25 man uit verschillende korpsen, spelen vol vuur originele slagwerk composities. Een spetterend muzikaal vuurwerk, als begin van een nieuw jaar. Bij slagwerkconcerten gaat het er vooral om dat de muziek hoorbaar en verdraagbaar blijft. Na de opening zal elke slagwerk-/percussiegroep hun eigen muziekstukken voordragen. Het is verbazingwekkend te ervaren hoeveel verschillende soorten slaginstrumenten er bestaan en wat daaruit aan klank- en ritmerijkdom voortkomt. 

Kunt u ook niet stil blijven zitten als u drums en ander slagwerk hoort? Laat u dan eens verrassen en bezoek ons slagwerkconcert op zaterdagavond 01 Februari 2014. De zaal is open vanaf 19.00 uur. Het concert begint om 19:30 uur en duurt tot 22:00 uur met een tussentijdse pauze. Het is een avondvullend programma. De entree is gratis toegankelijk! Het is beslist de moeite waard om te komen kijken en te luisteren. 

Hopelijk tot ziens op zaterdagavond 01 Februari 2014 aanvang 19:30 in het verenigings-gebouw ‘t Klokhuis, Sterappelhof 7 te Maurik. Er is genoeg parkeerruimte. 

Wilt u meer informatie over onze vereniging? Kijk dan eens op onze nieuwe website www.kunstenvriendschap.nl

namens slagwerkgroep K & V Maurik 

Dick van Appeldoorn