Sla je Slag Cup 2013

slajeslag

Inschrijving voor Sla je Slag Cup 2013 gestart!

De 3e editie van de sla je slag cup, “het slagwerkspektakel van rivierenland midden Nederland”, komt dit jaar naar Ridderkerk.
Op zaterdag 9 november 2013 wordt de schitterende theaterzaal van Theater “Het Plein” ter beschikking gesteld aan de deelnemers van deze cup.

Naast deze schitterende theaterzaal met professionele belichting, close-up filmbeelden van de groepen en een ruime inspeelruimte in hetzelfde gebouw zal er natuurlijk een professioneel jury team, bestaande uit juryleden welke op de landelijke jurylijst staan, de ensembles van een kritisch en opbouwend juryverslag voorzien.

Jurering vindt plaats conform de reglementering van de landelijke bondsconcoursen van de KNFM-VNM. Inschrijving is mogelijk voor alle mogelijke slagwerkcombinaties (gestemd / ongestemd / podium-groepen / traditionele drumbands enz.) Organisatie is dit jaar in handen van Percussiegroep Ridderster welke deze eer ten deel viel na het winnen van de cup afgelopen jaar.

 

Het streven is om dit jaar een dag-vullend programma te hebben, waarbij net als afgelopen editie in de ochtend een aparte jeugd-cup te winnen is. Gezien de 2 succesvolle eerste edities van deze cup, verwachten we dit jaar een nog grotere toeloop dan voorgaande jaren, wees er dus snel bij met inschrijven!

Voor een sfeer-impressie van de vorige edities van de sla je slag cup kunt U terecht op de website: www.slajeslagcup.nl
Voor eventuele vragen kunt u terecht op het mail adres: secretaris@slajeslagcup.nl

 

Archief 2013

 

 

Slagwerkevenement "Passie voor Percussie" te s-Gravenzande op 26 Januari 2013 georganiseerd door Animato

 

ingezonden stukje van Natanja Smits

Het was erg leuk om mee te doen aan Passie voor Percussie.Ik vond het bijzonder dat een groep uit 's-Gravenzande ons uit Maurik vraagt om bij hun te komen spelen. Het was een erg gezellige avond. Ook het gezamelijke nummer was erg leuk. Wat mij betreft voor herhaling vatbaar.
Groetjes Natanja.

 

ingezonden stukje door Hennie ter Haar

Zaterdag 26 januari waren wij met onze slagwerkgroep uitgenodigd bij percussiegroep Animato uit 's- Gravenzande om hun jaarlijks terugkerend Slagwerk Spectakel mee te verzorgen. In eerste instantie dacht ik:'' Waarom zo ver van huis?" Achteraf gezien bleek het meer dan de moeite waard. Zelf vond ik het een zeer geslaagde middag/avond.  

We werden heel gastvrij ontvangen in een prachtige ambiance, waar nog voldoende tijd was om lekker wat in te spelen. Ook het avondprogramma liep gesmeerd. Alle lof voor de organisatie van dit evenement.

Muzikaal gezien denk ik dat we trots kunnen terug kijken op de manier waarop we ons daar hebben gepresenteerd, ondanks dat we een gast-gast instructeur (Geert Jan Dijkerman) voor onze groep hadden staan. 

Voor mij een dag om met plezier op terug te kijken en waarvan ik hoop dat er in de toekomst een vervolg op komt.

Hennie