Artistieke leiding Slagwerkgroep

Slagwerkinstructeur Slagwerkgroep

Vincent Knaven (1967)

Geboren in Emmen 4-7-1967. Begonnen op 8 jarige leeftijd met slagwerk en Harp. Gestudeerd aan het conservatorium Leeuwarden en afgestudeerd in Groningen na fusie van de conservatoria 1-6-1991. Sinds 1994 lid van Klezmer groep “Di Gojim” waarmee hij muziek-theatervoorstellingen maakt en tourt langs de theaters in Nederland, en regelmatig optreed in het buitenland. We hebben 15 cd’s en 1 dvd gemaakt de afgelopen jaren.

 

Enkele hoogtepunten van de afgelopen jaren:

Sefad, Israël, Boedapest, Hongarije,New York, o.a. optreden in een theater op Broadway, Mexico city, Madrid en Barcelona, Bogota, Columbia en onlangs Trondheim, Noorwegen.

We waren ook gevraagd om de begrafenis van Harry Mulisch op zaterdag 6 november 2010 muzikaal te begeleiden en hebben ge-speeld voor de rouw stoet uit en op de rondvaart door de grachten van Amsterdam, en op de begraafplaats wat rechtstreeks op de Nederlandse tv was te zien.

Sinds 1995 lid van “De Gang van Sake” een muziektheatergroep die voorstellingen geeft op op scholen en festivals voor kinderen van 4 t/m 10 jaar door het hele land.

We hebben daarmee ook 6 cd’s gemaakt de afgelopen jaren. Heeft meegewerkt aan vele losse projecten en voorstellingen waaronder een gelukte wereld record poging shanty koor zingen in het schaats stadion in Heerenveen.

Woont sinds 2004 in Tiel, en geef sinds 2011 les aan leerlingen van K & V Maurik, KNA Ingen en Muziekvereniging Excesior Beusichem. Sinds augustus 2012 dirigent van de slagwerk groep in Maurik.