“SponsorKliks,                                                                    

Actueel

Kunst en Vriendschap Maurik start met MEGA Jeugdorkest

07-01-2018 20:37

Met het project “Muziek in de klas” hebben de kinderen in groep 5 en 6 van basisschool De Hoeksteen in Maurik de 6 lessen Algemene Muzikale Vorming voor de kerstvakantie afgesloten. Ze hebben kennis gemaakt met alle instrumenten en hebben een keuze gemaakt met welk instrument ze verder willen.

De verdeling van de instrumenten is bekend en  het MEGA Jeugdorkest is samengesteld.
Het is voor het eerst in de geschiedenis van Kunst en Vriendschap, dat met zoveel enthousiaste kinderen, een Jeugdorkest van deze omvang kan worden samengesteld.

Met 62 kinderen start Muziekvereniging Kunst en Vriendschap op 12 januari as op De Hoeksteen met de eerste instrumentale les. Hiervoor heeft de vereniging een team van 6 muziekdocenten en even zoveel ondersteuning van haar leden beschikbaar.

In 8 lessen leren de kinderen in groepjes volgens de lesmethode Samen Leren Samen Spelen het muziekinstrument te bespelen.
Het samenspel met het MEGA Jeugdorkest wordt vanaf vrijdag 19 januari wekelijks geoefend tijdens een aparte repetitie in Dorpshuis ’t Klokhuis van 18.00 uur tot 18.45 uur.

Op zaterdag 17 maart 2018 geeft het MEGA Jeugdorkest haar eerste concert, om 17.00 uur in Dorpshuis ’t Klokhuis.

Muzikaal en sfeervol kerstconcert Kunst en Vriendschap Maurik

18-12-2017 19:51

Zaterdag 16 december heeft de harmonie van muziekvereniging Kunst en Vriendschap uit Maurik, onder leiding van dirigent Arjan Gaasbeek, in een volle Sint Maartens Kerk, haar traditionele kerstconcert gegeven.

Samen met het Close Harmony- en Barbershopkoor Lake District Sound uit Maarssen, onder leiding van Wil Saenen, was er een zeer gevarieerd programma, met onder andere Jingle Bell, Rudolph, Stille Nacht en Ere Zij God.

Natuurlijk heeft de harmonie ook de werken gespeeld waarmee zij op 25 november jl op het concert concours in Zutphen is gepromoveerd naar de 2e divisie en tevens Nederlands Kampioen van Harmonie orkesten in de 3e divisie 2017 is geworden.

Voorzitter Ron van Ewijk, nog steeds vol trots, vertelde van deze uitzonderlijke prestatie.

"Het winnen van de Betuwe Cup blijft fantastisch, maar landskampioen zijn voelt natuurlijk helemaal super" aldus de voorzitter.

Ook nu weer wist de harmonie het publiek te ontroeren met de geweldige uitvoering van de concours werken.

Onderdelen 9 - 10 van 75
<< 3 | 4 | 5 | 6 | 7 >>

 Welkom bij de Club van 100 voor Bedrijven 

 

    
Pannenkoekenhuis De Waterspiegel
Pannekoekhuis De Waterspiegel Maurik