Artistieke leiding Harmonie

Dirigent Harmonie

Arjan Gaasbeek (1983)

Arjan Gaasbeek begon op vierjarige leeftijd met klarinet spelen en kreeg les van zijn opa. Vanaf zijn tiende vervolgde hij zijn klarinet opleiding bij de Koninklijke Harmonie Pieter Aafjes in Culemborg en kreeg daar les van Johan Boonekamp. Verder deed hij op jonge leeftijd mee aan verschillende concoursen, o.a. het Prinses Christina Concours, het Purmerade concours en ook het Jonge talenten concours van het Brabants Conservatorium, waar hij een prijs ter waarde van vier jaar college geld behaalde.

Zijn klarinet studie volgde hij in Tilburg bij Frans de Jong en in Utrecht bij Céleste Zewald.  Van 2005 tot 2009 was hij solo klarinettist bij het Nationaal Jeugd Harmonie Orkest. Van 1993 tot 2015 speelde Arjan solo klarinet bij de Koninklijke Harmonie Pieter Aafjes. 

De liefde voor het dirigeren ontstond toen hij werd gevraagd om bij Harmonie OZOD te Tricht het leerlingen orkest te gaan dirigeren. In augustus 2006 kreeg hij bij Harmonievereniging Kunst Na Arbeid  te Ingen zijn eerste aanstelling als dirigent van een volwassen orkest. Bij deze vereniging is Arjan 11 jaar succesvol actief geweest.

Sinds 2009 is hij dirigent van Harmonie Kunst en Vriendschap Maurik. Deze samenwerking heeft al tot mooie successen geleid, waaronder diverse promoties op bondsconcoursen. Momenteel komt Kunst en Vriendschap uit in de tweede divisie.

Naast Kunst en Vriendschap is Arjan momenteel werkzaam bij Harmonie Orkest Vleuten, Sub Umbra Veldhoven en Pieter Aafjes Culemborg.

In het voorjaar van 2017 heeft Arjan zijn HaFaBra-directie opleiding, die hij in Groningen bij Tijmen Botma volgde, cum laude afgesloten. In het nieuwe seizoen gaat hij lessen volgen bij Ivan Meylemans en Arjan Tien. 

 

 

 

Dirigent opstap- en middenorkest

Jooske van Andel (3 dec.1997)

Jooske van Andel begon op haar 9e met klarinet spelen bij de muziekvereniging Kunst en Vriendschap in Maurik, waar ze les kreeg via de muziekschool ‘de Plantage’ in Tiel. 

In juni 2011 behaalde ze met een soloconcert haar HaFaBra C-diploma en werd ze klarinettiste bij Koninklijke Harmonie Pieter Aafjes in Culemborg. Daarnaast neemt zij vaak deel aan projectorkesten, zoals het Jeugd Project Orkest, Groot Entrée Orkest 2012, Groot Gelders Orkest 2013, Orkest Zuid 2014, European Youth Music Week 2014 en ZomerOrkestNederland 2015. 

Sinds februari 2012 krijgt Jooske les van Céleste Zewald en in juni van dat jaar werd ze als leerlinge aangenomen op de Academie Muzikaal Talent (nauw verbonden met het Utrechts Conservatorium), waar zij haar studie bij Céleste Zewald voortzet en veel kamermuziekconcerten speelt. 

In november 2012 heeft Jooske samen met AMT-harpiste Michelle Sweegers, waarmee zij het duo ‘Sweegers en van Andel’ vormt, de publieksprijs gewonnen op het kamermuziekfestival te Hoorn. In januari 2013 heeft dit duo op het Prinses Christina Concours in de regio ’s-Hertogenbosch de Ensemble Aanmoedigingsprijs gewonnen. Sindsdien heeft het jonge duo vele optredens gegeven en is o.a. ook op radio 4 te horen geweest.

Op 5 april 2014, behaalde Jooske de derde prijs tijdens het Nederlands Klarinet Concours te Zwolle, in de categorie 12-18 jaar.  1 September 2014 gaat Jooske naar het Prins Claus Conservatorium te Groningen om daar verder aan de Bachelor opleiding klarinet te studeren bij Céleste Zewald, ook volgt zij sindsdien privélessen directie bij Alex Schillings.

Van januari 2015 tot juni 2015 , mocht Jooske zich klarinettiste noemen van het JongNBEnoord o.l.v. Justine Gerritsen. Ze speelde op 22 maart 2015 solo met de Gruno’s Postharmonie o.l.v. Peter Kleine Schaars en is sindsdien lid geworden bij deze vereniging. Op 29 maart 2015 heeft Jooske tijdens het Prinses Christina Concours in de regio Groningen (in de derde cat.) de derde prijs en een concertprijs gewonnen. In september 2015 ontstond Duo Dell’Arte, een klarinet/piano duo dat Jooske vormt met Dennitsa Dobreva, sindsdien hebben ze al velen concerten mogen verzorgen.

Ook volgde Jooske diverse masterclasses.

Per september 2016 start Jooske bij het leerlingenorkest van Kunst en Vriendschap Maurik met dirigeren. Sinds maart 2017 dirigeert zij daar tevens het nieuw opgerichte opstaporkest.