Welkom op de pagina van de majorettes  

MAJORETTES 

 

 

 

Waarom wordt zo’n ijzeren stok nou een 'baton' genoemd?

Een ijzeren stok met 2 knoppen eraan wordt samen een baton genoemd, het woord baton komt uit frankrijk en in frankrijk zijn ze ook begonnen met majorettes, maar twirlen komt uit Amerika, twirlen betekent in het Nederlands: snelle draaien. Baton betekent in het Nederlands: stok. 

 

Wat is een 'baton'?

Nou een baton is dus een ijzeren staaf met twee knoppen eraan. De staaf wordt een shaft genoemd. En de knoppen die eraan zitten worden allebei anders genoemd. De kleine knop heet de tip en de grote knop heet de bal. Ook zitten er streepjes op de shaft, die worden inkepingen genoemd. En in het geheel wordt het dus een baton genoemd. 

Wat zijn pompons?

Een pompon is een voorwerp met een  handvat en daar zitten sliertjes aan. Je hebt de sliertjes in verschillende kleuren bijvoorbeeld in het rood en in het wit of in het zilver zo zijn er nog veel meer kleuren eigenlijk zijn ze in alle kleuren verkrijgbaar. 

Wat kan je doen met pompons?

Met pompons kan je ook gewoon showtjes maken. En je kan er ook gewoon mee naar een wedstrijd. Met pompons kan je veel leuke dingen doen. Bijvoorbeeld midden in een showtje een lange slinger maken boven je hoofd en dan 1 voor 1 weer naar de grond.

 

 

https://www.facebook.com/search/top/?q=majorettes%20kunst%20en%20vriendschap%20maurik