Artistieke leiding Majorettes

Instructrice Majorettes

Hallo allemaal,

 

Mijn naam is Melfie ter Haar. In 1992 ben ik geboren in Kesteren, waar ik nog altijd woon.  

Mijn hele leven lang ben ik al betrokken bij Kunst & Vriendschap, dit omdat mijn vader al meer dan 45 jaar lid is van Kunst en Vriendschap.

Als klein meisje ging ik altijd mee kijken bij de verschillende optredens en het was al heel snel duidelijk dat ik bij de majorette wilde. Helaas was het in die tijd zo dat je 9 jaar moest zijn om bij de majorette te mogen.

Toen ik dan eindelijk in 2001 oud genoeg was om bij de majorette te mogen heb ik dat meteen gedaan.  Na een aantal jaar stopte de miss majorette van die tijd ermee en kreeg ik een telefoontje van het bestuur of ik de rol van miss majorette op me wilde nemen. Dat was een vraag waar ik niet lang over na hoefde te denken en mijn antwoord was dan ook JA!

In de tijd dat ik nu lid ben van Kunst & Vriendschap heb ik veel meiden zien komen en gaan, maar helaas gold dat ook een periode voor de artistieke leiding. Voor mij heeft dit wel een hele hoop betekend. Toen we in 2007 een nieuwe instructrice kregen, Pierine van Egteren, ging er voor mij een wereld open. Door haar ben ik ook lid geworden van een andere vereniging, hier zag ik dat majorette niet alleen maar het lopen op straat was, maar dat er ook wedstrijden waren.

In 2008 ben ik met die vereniging voor het eerst naar de Europese Kampioenschappen voor majorette geweest. Dit was iets wat ik me nooit voor mogelijk had gehouden en als klap op de vuurpijl werden we ook nog 3e! Inmiddels ben ik meerdere malen Nederlands kampioen geworden met die groep en heb ik 4 keer mee gedaan aan de Europese kampioenschappen.

Tijdens de wisselingen van artistieke leiding heb ik in de periode zonder instructrice al eerder deze rol op me genomen. Nadat er  een paar jaar geleden helaas weer een instructrice stopte bij Kunst en Vriendschap heb ik samen met het bestuur en de leden destijds besloten dat ik deze rol op me ging nemen en dit keer dan voor vast. Het is iets wat ik erg leuk vind om te doen. De ervaring die ik in al die jaren heb opgedaan probeer ik over te brengen op de meiden. Zowel in het maken van shows voor de jongste meiden, maar ook in het maken van wedstrijdshows. Het is belangrijk dat de meiden er plezier in hebben, maar dat ze ook wat leren. Ik hoop nog lang bij Kunst en Vrienschap les te mogen geven en ik hoop dat we in de loop van de jaren mooie prijzen gaan behalen.