Eerste instrumentale muziekles op De Hoeksteen

15-01-2018 10:18

Vrijdag 12 januari heeft muziekvereniging Kunst en Vriendschap de eerste instrumentale muziekles verzorgd voor 62 kinderen in groep 5 en 6 van basisschool De Hoeksteen in Maurik.

Om één uur ’s middags stonden de kinderen al voor het lokaal te wachten, waar alle instrumenten waren verzameld. De kinderen hebben vol spanning naar deze les uitgekeken en konden niet wachten om de eerste noten te spelen. Een kakafonie van geluid kwam uit de leslokalen en er ontstond al snel een zekere competitie wie het hardste en langste kon blazen.

“Geweldig dat kinderen zo enthousiast zijn en dit zo snel oppakken. Dat geeft ons veel voldoening.” aldus Ron van Ewijk, voorzitter van Muziekvereniging Kunst en Vriendschap.

De kinderen vormen samen het MEGA Jeugdorkest. Naast de muziekles op school repeteert dit orkest op vrijdagavond van 18.00 uur tot 18.45 uur in Dorpshuis ’t Klokhuis.  Deze repetities zijn vrij toegankelijk, iedereen is van harte uitgenodigd. Op zaterdag 17 maart 2018 geeft het MEGA Jeugdorkest haar eerste concert, om 17.00 uur in Dorpshuis ’t Klokhuis.