Harmonie Kunst en Vriendschap Maurik wint Betuwecup

31-10-2015 19:00

Zaterdag 31 oktober heeft harmonie Kunst en Vriendschap onder leiding van Arjan Gaasbeek voor de 3e keer de Betuwecup mee naar Maurik genomen. Met 90 punten werd met een ruime voorsprong gewonnen. Deze cup is ook al in 2010 en in 2013 binnengehaald.

Alle 16 verenigingen van de door Prinses Marijke Geldermalsen georganiseerde Betuwecup werden beoordeeld door Tijmen Botma, onder andere dirigent van de Johan Willem Friso Kapel en Kevin Houben, componist en dirigent. In het juryrapport van Kunst en Vriendschap zegt Tijmen Botma over de vertolking van Around the World in 80 day’s: “Ik heb genoten van deze reis onder leiding van zo’n geweldige gids als dirigent”. Ook Kevin Houben gaf een groot Bravo aan dit orkest en vond het fijn om naar te luisteren.

Dirigent Arjan Gaasbeek is heel tevreden met het resultaat. Hij behaalde met 3 orkesten de 1ste, 2e en 5e plaats op deze Betuwecup. Hij dirigeert naast Kunst en Vriendschap Maurik ook Kunst na Arbeid Ingen, het midddenorkest van Pieter Aafjes Culemborg, Harmonie Orkest Vleuten en de Gildenbondsharmonie Boxtel.

De Betuwecup is een concertwedstrijd voor harmonie, fanfare en brassband, HaFaBra. Dit jaar werd voor de 1ste keer de inschrijving ook opengesteld voor verenigingen buiten de Betuwe.