Harmonie Kunst en Vriendschap promoveert naar 2e divisie

26-11-2017 19:46

Zaterdag 25 november jl is de harmonie van muziekvereniging Kunst en Vriendschap uit Maurik op het concertconcours in Zutphen met 93,17 punten gepromoveerd naar de 2e divisie.
De Harmonie onder leiding van dirigent Arjan Gaasbeek behaalde een eerste prijs met lof van de jury.
Zij speelden als inspeelwerk Cielo Andaluz van Pascual Marquina Narro. De te beoordelen werken waren Madurodam van Johan de Meij en The Legend of Amaterasu van Eric Swiggers.

De jury was onder de indruk van de muzikale uitvoering, de prachtige klankkleur van het orkest en het talent van dirigent Arjan Gaasbeek. Zij brachten dit onder woorden met “enorme muzikaliteit, een zeer volwassen uitstraling, een dirigent die de kneepjes van het vak verstaat en een groot compliment aan spelers en dirigent”.
Voor een amateur muziekgezelschap een zeer uitzonderlijke prestatie, waarmee de drie juryleden Arjan Gaasbeek dan ook persoonlijk kwamen feliciteren.
De harmonie van Kunst en Vriendschap heeft ook het hoogste aantal punten behaald van alle 28 deelnemers tijdens de concoursdagen op 18, 25 en 26 november in Zutphen.

Naast de juryleden wist de harmonie ook het aanwezige publiek en haar supporters te ontroeren met de prachtige uitvoering, hetgeen werd beloond met een staande ovatie.
De voorbereiding naar het concours was goed en zorgde bij de leden en de dirigent van de harmonie voor voldoende zelfvertrouwen. Maar deze uitslag overtrof de verwachting.

Klik HIER voor de juryrapporten!