Kunst en Vriendschap op haar best

04-03-2018 21:56

Zaterdagavond 3 maart heeft muziekvereniging Kunst en Vriendschap uit Maurik haar jaarlijkse uitvoering gegeven in dorpshuis ’t Klokhuis.
Een avond met geweldige optredens van de majorettes, de slagwerkgroep en de harmonie met het midden orkest en het grootorkest.

Een sfeervolle avond, waarin Kunst en Vriendschap wederom heeft laten zien waartoe zij muzikaal in staat is. Een bloeiende vereniging met actieve leden die vooruit willen.
Peggy van Vliet en Aafke van Ewijk werden in het zonnetje gezet vanwege hun 25-jarig jubileum bij de vereniging.

Voorzitter Ron van Ewijk noemde in zijn openingswoord het belang van muziekonderwijs voor kinderen en de goede rol die Kunst en Vriendschap hierin vervult. Maar hij maakte zich ook zorgen over de geringe aandacht die de gemeente Buren voor muziek en cultuurbeleid heeft. Zo investeert Kunst en Vriendschap jaarlijks aanzienlijk meer geld in muziek en cultuur dan de gemeente Buren dat doet voor haar 26.000 inwoners.
Met een uitvoering in een vol dorpshuis kon natuurlijk de omstreden toekomst van ‘t Klokhuis niet onbesproken blijven. Naar aanleiding van het besluit van de gemeenteraad om ’t Klokhuis te sluiten, heeft Kunst en Vriendschap besloten om niet af te wachten. Zij ontwikkelt een eigen plan, zodat er alternatieven zijn als de gemeenteraad haar besluit over de sluiting niet herziet.  “Want het besluit van de gemeenteraad om ’t Klokhuis te sluiten vinden wij nog steeds onvoldoende zorgvuldig en onverstandig” aldus de voorzitter.

De avond werd afgesloten met een gezamenlijk optreden.
 

Jubilarissen Peggy van Vliet en Aafke van Ewijk. Beiden 25 jaar lid

Het trombonekwartet dat soleerde met Blades of Toledo.

Huldigingen en bedankjes door de voorzitter.