Muziek in de Klas met Kunst en Vriendschap.

06-11-2017 20:48

Muziekvereniging Kunst en Vriendschap uit Maurik is vrijdag 27 oktober jl gestart met muziekonderwijs voor 60 kinderen in groep 5 en 6 van basisschool De Hoeksteen in Maurik.

Onderzoek toont aan dat muziek maken een positief effect heeft op schoolprestaties. Het bespelen van een instrument draagt bij aan de motorische ontwikkeling van kinderen en bevordert discipline en doorzettingsvermogen. Samen muziek maken leert kinderen ook rekening te houden met anderen en stimuleert de ontwikkeling van sociale en emotionele vaardigheden.

Daarnaast kan muziek maken ook uitgroeien tot een grote en gepassioneerde hobby. De leden van muziekvereniging Kunst en Vriendschap kunnen hier over meepraten.
Met “Muziek in de Klas” worden muzikaal vormende en instrumentale lessen gegeven. Deze lessen sluiten goed aan bij de vervolgopleidingen die Kunst en Vriendschap te bieden heeft. Al tijdens de lessen nemen de kinderen deel aan het opstaporkest.

“Wij hopen dat de kinderen veel plezier gaan beleven aan dit project en dat ze ‘besmet’ raken met het muziekvirus“  aldus Ron van Ewijk, voorzitter van Kunst en Vriendschap.

Kijk voor meer informatie op www.kunstenvriendschap.nl of volg het op facebook.