Slagwerkgroep K&V bij Sla Je Slag Cup 2013

16-11-2013 15:30

MAURIK - Op zaterdag 9 november heeft de slagwerkgroep van Kunst & Vriendschap deel genomen aan de 3e Editie Sla Je Slag Cup 2013 die dit jaar plaats vond in Ridderkerk. In theater “Het Plein” werd de onderlinge muzikale strijd gestreden tussen maar liefst 17 slagwerkgroepen uit het Rivierenland en Midden Nederland. Kunst & Vriendschap viel niet in de prijzen. Winnaar werd Drumcombinatie Afferden-Puiflijk.

Naast de Betuwe Cup die voor harmonieorkesten wordt georganiseerd is er sinds 2011 nu ook een Sla Je Slag Cup voor slagwerk-/percussiegroepen. De SJSC werd in 2011 voor de 1ste maal onder auspiciën van de slagwerkgroep van muziekvereniging K&V Maurik georganiseerd. Dit vond plaats in het verenigingsgebouw ‘t Klokhuis“ te Maurik. Dick van Appeldoorn , de grondlegger van dit slagwerkspektakel, initiator en organisator van de SJSC zegt: ,,Het streven is ieder jaar slagwerkgroepen uit de regio in de gelegenheid te stellen op een spontane, sportieve manier in muzikaal verband elkaar te ontmoeten. Door deze aanpak is er ieder jaar voor iedereen een uitdaging om een muzikale prestatie te leveren, hetgeen weer een stimulans is om de muziekbeoefening te bevorderen en het muzikale niveau op peil te houden. Iedere slagwerkgroep wordt door 2 vakbekwame juryleden beoordeeld op 2 muziekwerken, de divisie waarin de groepen uitkomen. Uiteindelijk kan maar één de winnaar worden, die tevens bij de volgende editie de eer heeft dit slag-werkspektakel te mogen organiseren. Het slagwerkfestival bestaat uit podium-optreden van drumbands, slag-werkensembles en percussiegroepen, zowel melodisch als niet melodisch.
Sinds 1 mei 2009 is de drumband van Kunst & Vriendschap omgevormd tot een hedendaagse slagwerkgroep met veel mogelijkheden voor de leden.Vroeger werd er enkel en alleen op een trom gespeeld. Tegenwoordig zijn de muzikanten veelzijdig en kunnen ze (als ze dat willen) met hun goede opleiding tal van instrumenten bespelen.


Klik op deze afbeelding, dan wordt u dooorgelinkt naar buurtlink. Hier is een utube opname tijdens ons optreden te zien.