Welkom bij muziekvereniging Kunst & Vriendschap Maurik 

Kunst & Vriendschap is een muziekvereniging die sinds 1910 bestaat. Wij verzorgen allerlei optredens en geven regelmatig concerten. Muziekvereniging Kunst & Vriendschap Maurik bestaat uit een 4 tal onderdelen: Het harmonieorkest telt momenteel 35 leden, de slagwerkgroep telt 8 leden, een leerlingenorkest en de majorette groep van Kunst & Vriendschap bestaat uit ongeveer 8 meiden. Deze meiden treden in verschillende groepen op, waarvan sommige meiden ook nog solistisch optredenOm springlevend te blijven heeft de muziekvereniging Kunst & Vriendschap Maurik steeds weer nieuwe jeugdleden nodig. Leerlingen kunnen bij onze Harmonie en slagwerkgroep starten vanaf groep 5 van de basisschool. Bij de majorette starten wij met leerlingen vanaf  groep 1 basisschool.

Muziek maken is een mooie hobby. Deze kun je je hele leven zowel alleen als in groepsverband blijven beoefenen. Samen muziek maken is leuk, je leert nieuwe mensen kennen en vaak ontstaan er via de vereniging hechte vriendschappen. Van muziek maken word je vrolijk, je kunt er lekker van ontspannen. Actieve kinderen worden er vaak rustig van. Passieve kinderen kruipen vaak uit hun schulp. Naast het plezier in muziek, heeft het een aardig neveneffect: muziek stimuleert de intellectuele en de sociaal-emotionele ontwikkeling. Sociale vaardigheden worden getraind, de concentratie, het doorzettingsvermogen en de zelfstandigheid worden bevorderd en de intelligentie geprikkeld. Maar muziek..... is geen wondermiddel ! Mooie muziek maken vraagt uiteraard wel inzet en geduld van de muzikant. Het betekent niet alleen samen op de repetitie en uitvoering het beste beentje voor zetten. Maar het betekent ook thuis regelmatig repeteren en trouw de muziekles volgen. Het allerbelangrijkste is het plezier en daaraan willen we in de lessen veel aandacht schenken.          


Wij hebben een actief opleidingsbeleid, waarin de leerlingen les krijgen van ervaren en gediplomeerde leraren. Alle leerlingen die een muziekinstrument bespelen worden opgeleid tot examen A. Bezoek eens geheel vrijblijvend één van onze repetitieavonden in 't Klokhuis te Maurik. Raadpleeg hiervoor de rubriek repetitietijden. Wij heten u graag welkom en geven antwoord op uw vragen.