Klik op de lessenaar afbeelding om repertoire te downloaden

Nieuw toegevoegd aan het repertoire 2015

  1. Percusion Party: 3e Divisie comp. Pieter Visser. Percusion Party is een opeenvolging van verschuivende ritmes waardoor er steeds een ander patroon ontstaat. De Toms, Conga's en Drums nemen te samen de melodie voor hun rekening en worden begeleid door de  grote trom, bongo's en snaredrum.

  2. Rub-a-dub: 2e divisie  Rub-a-Dub is een concertwerk voor een kleine slagwerk bezetting. De letterlijke betekenis is: trommelen. Dit werk is geschreven door componist Pieter Visser met een knipoog naar de bekendste theaterslagwerkgroepen van Nederland: “Slagerij van Kampen”. De Toms hebben hier een  hoofdrol in en worden begeleid door de drums, conga's en  de percussieinstrumenten. Veel (drum)plezier toegewenst.

  3. Bombacaja: 2e Divisie Een Bomba Caja is de spaanse benaming voor het pomphuis in onze auto. De componist heeft waarschijnlijk aan het geluid van zijn auto gedacht toen hij dit stuk schreef. Er komen diverse maatsoorten en tempowisselingen aan bod in dit stuk en is een pittige uitdaging voor de groep.

  4. Back to Gadd:  3e Divisie Dit werk is gecomponeerd door Jan Schipper. en is gebaseerd op ritmes van de Amerikaanse drummer Steve Gadd. Deze ritmes speelde Gadd bij Chuck Mangione en Simon and Garfunkel. Dat deze drummer in zijn jonge jaren snaredrumspeler was in een drumcorps is goed te horen. Het marsachtig karakter in zijn subtiele spel is zijn visitekaartje. 

  5. Quadratic Equation: cat. medium comp. Chris Crockarell 4 stemmen

  6. Apache: 3e divisie comp. Pieter Visser
  7. Barnstormer  comp. Chris Crockarell
  8. Synergy  comp. Chris Crockarell

Repertoire en opname

1. Back To Bennett geen MP3 aanwezig comp. Jan Schipper, 3e Divisie, aantal stemmen: 8
Instrumenten: Bassdrum, Cymbals a 2, Bongo's, Claves, Fielddrum, Maracas, Snaredrum, Shaker, Toms (3)

Omschrijving: De Shadows zijn beroemd geworden door hun gitaarspel. Dat deze band ook een zeer swingende drummer in de gelederen had, is minder bekend. Deze drummer, Brian Bennett genaamd, speelde dan ook voornamelijk in dienst van de gitaarmuziek, dus in een begeleidende rol. In het nummer Little B mocht hij zich echter helemaal uitleven in een drumsolo. Dit slagwerkstuk is opgebouwd uit fragmenten van deze solo.

 

2.  Rhythms of Sanchez MP3 aanwezig comp. A. Goldenbeld 2e divisie, aantal stemmen: 10 Aantal Stemmen: 10     rhythms of sanchez.mp3
Instrumenten: Snaredrum, Fielddrum, Bongo's, Timpani (3), Toms (4), Rhythm instruments, Cymbal Susp., Hihat, Bassdrum

Omschrijving: Based on “Children of Sanchez “by Chuck Mangione. De beroemde ritmische filmmuziek van trompettist Chuck Mangione. Charles Frank “Chuck” Mangione is een Amerikaanse bugelspeler en componist, die in 1977 internationaal doorbrak met zijn jazz-pop single, “Feels so Good”. Vanaf 1960 heeft hij meer dan 30 albums uitgebracht. In 1978 componeerde Mangione de soundtrack voor de film “The Children of Sanchez”, met in de hoofdrol Anthony Quinn. 1van de meest bekende thema’s is tegenwoordig nog steeds heel populair in Nederland bijv. gebruikt als tune voor een sportprogramma. Zo zijn er verschillende arrangementen van zijn muziek uitgebracht.

 

3.  Michael’s Dance MP3 aanwezig comp. Jan Schipper, 3e divisie, aantal stemmen: 5     MP3 MichaelsDance.mp3 
Instrumenten: Snaredrum, Bongo's, Beatring, Cymbal Crash, Hihat, Bassdrum                MichaelsDance ( Eigen opname ).wma

Omschrijving: De basis van het werk Michael's Dance wordt gevormd door 2 ritmes uit nummers van Michael Jackson t.w. Bad en Smooth criminal. Het werk vangt aan met het basisritme van Bad en dit ritme wordt hierna opgekleurd met diverse solo's in de snare drum en bongo's. In het middengedeelte loopt dit over in het ritme van Smooth criminal. Hierna volgen variaties op dit ritme. In de finale keert Bad nog 1 keer terug en wordt met een crescendo naar het slot gestuwd. Deze voor het publiek zeer herkenbare slagwerkcompositie is tevens uitstekend geschikt om samen met een dansgroep uit te voeren.

 

4.  Back to Collins geen MP3 aanwezig comp. Jan Schipper 3e divisie, aantal stemmen:7 Back to Collins Eigen opname 1035.MP3 (3,3 MB)
Instrumenten: Bassdrum, Bongo's, Cymbal Chinese, Hihat, Ride Cymbal, Snaredrum, Toms, Beatring
 
Omschrijving: Phil Collins is een van de meest aansprekende rockdrummers uit deze tijd. Zijn handelsmerk is de combinatie van strakke ritmes met breaks, waarin de toms een hoofdrol vervullen. Deze solo is grotendeels gebaseerd op zijn drumwerk uit het nummer Find a way to my heart. Drie ritmes staan aan de basis van dit werk.
 
5.  Back to Blakey MP3 is niet te beluisteren comp. Jan Schipper, 3e divisie, aantal stemmen: 8
Instrumenten: Bassdrum, Claves, Cowbell, Fielddrum, Floortom, Maracas, Ride Cymbal, Shaker, Whistle

Omschrijving: Jazzdrummer Art Blakey is beroemd geworden met zijn Band The Jazzmessen-gers. Tijdens hun optreden speelden ze regelmatig een slagwerkintermezzo. Art deelde dan effectinstrumenten (claves, maracas etc.) uit aan de andere bandleden en nam zelf plaats achter de drums. Dit slagwerkstuk, met een spetterende Zuid-Amerikaanse inslag, is hierop gebaseerd.

 

6.  Latin Lois MP3 aanwezig comp. A. Goldenbeld, 4e divisie, aantal stemmen: 6                Latin lois.mp3
Instrumenten: Snaredrum, Toms (3), Templeblocks, Tambourine, Cymbals a 2, Bassdrum
Omschrijving:
Met Latin invloeden is wat je bij dit muziekwerk kunt verwachten. Wie kent niet Lois Lane uit De superman strips, deze Lois is met een Latin sausje overgoten en swingt de pan uit.Latin is een verzamelnaam van muziekstijlen die zijn ontstaan in Latijns Amerika. Dit nummer heeft een jazzy tintje. Het uit te voeren muziekwerk is geschreven door componist A.Goldenbeld. De slagwerkgroep van Kunst en Vriendschap zal  dit muziekwerk voor u vertolken, waarin de toms als leidraad een begeleidende rol in speelt en met de overige instrumenten u in andere sferen zult brengen.
 
 
7.  ’ s-Gravensamba MP3 aanwezig comp. M .Ponsioen, 2e divisie,  aantal stemmen : 8    Gravensamba.mp3 's
Instrumenten: Snaredrum, Toms, Bongo's, Shaker, Tambourine, Agogo Bells, Hihat, Cowbell, Cymbals a 2, Bassdrum 's Gravensamba Eigen opame 1041.MP3 (4,5 MB)
Omschrijving:
Tijdens het horen van dit werk zult u na enige seconden u in hele andere sferen begeven.Een zuid-amerikaans, swingend en opzwepende muziekwerk met verschillende tempowisselingen en ritme´s, waarin elk instrument als solist te horen zal zijn. Het muziekwerk is geschreven door componist Michel Ponsioen.
 
 
8.  Back to Bozzio MP3 aanwezig comp. Jan Schipper 3e divisie, aantal stemmen: 6        Back to Bozzio.mp3
Instrumenten: Bassdrum, Bongo's, Cymbal, Chinese Cymbal, Hihat, Snaredrum, Toms (3), Beatring

Omschrijving: Deze solo is gebaseerd op een motief uit een drumsolo van Terry Bozzio (o.a. ex-drummer van Frank Zappa ). Dit quasi melodisch motief, gespeeld op de toms, wordt ritmisch omspeeld door de overige partijen. Het geheel mondt uit in een opzwepende funky groove!

 

9.  Sambafire MP3 comp. Jan Schipper, 3e divisie, aantal stemmen: 3                            sambafire.mp3
Instrumenten: Bassdrum, Bongo's, Hihat, Snaredrum, Beatring
 
10. Samba Starter MP3 comp. Jan Schipper, 3e divisie, aantal stemmen: 5                    Samba Starter.mp3
Instrumenten: Bassdrum, Cymbals a 2, Bongo's, Ride Cymbal, Snaredrum, Toms
Omschrijving:2 korte Samba Stukken geschreven voor de Snaredrum en Bongo,s met als  basis een Samba groove op  de  bassdrum en beatring . Beide werken zijn geschreven door Jan Schipper.
 
 
11. Antilliana MP3 aanwezig comp.Jan Schipper 2e divisie, aantal stemmen : 7            antilliana.mp3
Instrumenten: Bassdrum, Cymbals a 2, Bongo's, Fielddrum, Maracas, Snaredrum ,Shaker, Templeblocks, Tenordrum Antilliana Eigen opname1037.MP3 (2,7 MB)
Omschrijving:
Een stuk waar de typische snaredrum patronen van de Zuid Amerikaanse Samba traditie vermengt worden met andere ritmes uit het Caribische gebied. De basis van het stuk word gevormd door het ritmische patronen van de Bongo’s en de Temple Blocks. Het muziekwerk is geschreven door componist Jan Schipper.
 
 
12. Drum Power comp. Jan Schipper 3e Divisie aantal stemmen : 4
Instrumenten: Snaredrum Toms (3) Cymbals a 2 Bassdrum

Omschrijving: Zoals de benaming het al zegt een dynamisch muziekwerk met power, waarin de elementen oa. ritme en geluidssterkte te horen zijn .Mooi stuk met 4 stemmen in mars tempo , let op de sterke groove in de snaredrum sectie! De snaredrums en de 2 trio timp toms spelers hebben de hoofdrol die met een voorstuwende kracht het einde tot een explosief geheel brengen. Het muziekwerk is geschreven door Pieter Visser.

13. Bongo Song comp. Safri Duo arr. Hans Kersten 2e divisie, aantal stemmen: 9     bongo-song-played-alive.mp3

14. Bongo Song Played Alive arr. Etienne Houben 2e divisie, aantal stemmen : 6

15. Hitmix  ( Played -A-Life + Give it up ) arr.Remco op den Dries onbekend Divisie Hitmix Eigen opname 1039.MP3 (3,5 MB

omschrijving: Het Deense Safri Duo hadden in 2001 een internationale hit met Played- A - Life ofwel “De Bongo Song”. In Nederland heeft het nummer weken in de top 40 gestaan met als hoogste notering de 2e plaats dit stuk is bewerkt voor slagwerk ensemble door Remco op den Dries onder de titel  Hitmix. Dit arrangement is geschreven door Remco op den Dries.

16. Capoeira comp. A.Goldenbeld 2e Divisie  aantal stemmen: 8 omschrijving: Capoeira is een Braziliaanse vecht-dans en is een combinatie van muziek maken, naar muziek luisteren en bewegen en reageren op die muziek. Vaak wordt het vergeleken met break-dance, hoewel het toch wezenlijk iets anders is. In deze versie wordt geen gebruik gemaakt van dansers, maar wel van djembé-spelers, die naar hartelust kunnen improviseren. Zij worden ondersteund door een swingend ritme op het drumstel. Capoeira Eigen opname 1040.MP3 (2,4 MB)

17.Back to Santana comp. Jan Schipper 2e Divisie  aantal stemmen: 8 omschrijvingDit slagwerkstuk is gebaseerd op het nummer Soul Sacrifice van Santana. Op het legendarische Woodstock Festival (1969) was dit het nummer waarin de slagwerksectie van Santana zich helemaal kon uitleven. Daar het niet puur de drummer, maar de complete percussie-afdeling van Santana is, die verantwoordelijk is voor de karakteristieke Latin Rockstijl, is de titel Back to Santana het meest toepasselijk. Er staan in de partituur 2 timpani-partijen genoteerd. Het is niet de bedoeling dat deze beiden gespeeld worden, maar men dient hieruit een keuze te maken. Die is uiteraard afhankelijk van de aanwezigheid van 2 of 3 pauken. Back to Satana Eigen opname 1036.MP3 (2,6 MB)

18. Always Drums comp. Pieter Visser 2e Divisie aantal stemmen: 7 omschrijving: ALWAYS DRUMS is geschreven met een knipoog naar de bekendste theaterslagwerkgroepen van Nederland: “Slagerij van Kampen”. Veel (drum)plezier toegewens. Always Drums Eigen opname 1038.MP3 (5,5 MB)

19.Spirit of Ecstasy comp. Leon Camp 3e Divisie aantal stemmen: 6 Spirit of Ecstasy is een uitdagend concertwerk in drie delen. Na een grootse introductie start de drummer in deel 1 met een rock-beat. Deze beat vormt de basis voor allerlei ritmes en variaties door alle overige spelers. Deel 2 brengt ons in Afrikaanse sferen, vooral door gebruikmaking van conga's en African claves. Het laatste deel is in latin-stijl gecomponeerd, met typische latin percussion instrumenten als bongos, cowbell en shakers. De grootse introductie van het begin keert aan het einde van deze compositie nog een keer terug en dient dan als een krachtige finale.

20. Percussion Concert comp. J.G.Schroën 3e Divisie aantal stemmen : 7 omschrijjvingPercussion Concert bestaat uit 3 verschillende delen.  In het eerste deel worden lekkere mars gedeelten afgewisseld met vrijere delen met diverse mysterieuze klanken.Het tweede deel bestaat uit een snelle wals met o.a. brushes te horen zijn, gevolgd wederom een vrijer gedeelte   Deel drie is weer een swingend mars stukje vol met dynamische wendingen en uitdagingen wat opbouwt  naar een spetterend slot.