Uitwisselingsconcert GO KenV met Amicitia IJselstein

Harmonie Amicitia ontmoet Harmonieorkest Kunst en Vriendschap uit Maurik in een gezamenlijk voorjaarsconcert. Het voorjaar: iedereen kijkt er naar uit, een jaargetijde dat staat voor bloei en groei. Een tijd ook vol verrassingen: wat gaat het voorjaar bieden? De beide orkesten spelen hier op in door een gevarieerd programma te bieden.
Amicitia verrast, onder leiding van dirigent Jos Schroevers, het publiek met opzwepende muziek van een Afro-Cubaanse dans in ‘Conga del Fuego Nuevo’. Dan verandert de sfeer in de zaal: Het orkest brengt met ‘A movement for Rosa’ een emotionele eerbetoon aan de Amerikaanse burgerrechtenactiviste Rosa Parks. Dan gaat Amicitia weer naar een geheel andere wereld als de ladyspeaker de woorden spreekt: “Er was eens een ….”. Het orkest zet in en vertelt met haar muziek het sprookje van Hänsel und Gretel. Amicitia sluit haar deel van het voorjaarsconcert swingend af met en een compilatie van de  muziek van de stille films van Charlie Chaplin.

Kunst en Vriendschap, onder leiding van Arjan Gaasbeek opent met de mars ‘Gluck Auf’ van de marsenkoning Wichers. Daarna nemen zij met ‘the Lake of the Moon’ het publiek mee op reis in de zwerftocht van de Azteken van Noord- naar Zuid Amerika naar een nieuw thuis. Onze eigen Nathalie van Ewijk (klarinet) zal ook soleren tijdens dit concert met ‘Ebony Fantasy’ omdat zij tijdens solistenwedstrijd 2022 als winnaar uit de bus kwam. Daarna reist het orkest met ‘Jihlava’ door naar Tsjechië en eindigen zij hun reis met ‘the Second suit for band’ met volksmuziek.

Het voorjaarsconcert is op zaterdag 1 april in de Ontmoetingskerk aan de Andorrastraat 2. Aanvang 20.00 uur.
Toegang € 15,–. Kaarten reserveren op www.harmoniamicitia.nl. Ook is er kaartverkoop aan de deur van de Ontmoetingskerk.

Datum

01 apr 2023
Expired!

Tijd

20:00