Jooske van Andel

Jooske van Andel (3 december 1997), startte haar muzikale opleiding op 9 jarige leeftijd bij muziekvereniging Kunst en Vrienschap Maurik. Vanaf 2012 mocht zij haar muzikale opleiding vervolgen bij Céleste Zewald en in juni van dat jaar werd ze aangenomen als leerlinge aan de Academie Muzikaal Talent, nauw verbonden met het Utrechts Conservatorium. Hier speelde Jooske veel kamermuziekconcerten, zo ontstond Duo Sweegers en van Andel (harp/klarinet duo) met wie ze tot op heden vele prijzen won.

Nadat Jooske haar HAVO diploma behaalde is ze verder gaan studeren aan het Prins Claus Conservatorium te Groningen bij Céleste Zewald. Tijdens haar Bachelor studie heeft Jooske ook privelessen directie gevolgd bij Alex Schillings. In juni 2018 studeerde ze af en mocht ze haar Bachelor of Music diploma in ontvangst nemen. In augustus van dat jaar vervolgde ze haar Master opleiding aan het Fontys Conservatorium te Tilburg bij docent Eddy Vanoosthuyse. Haar Master of Music diploma heeft Jooske behaald in augustus 2020. Momenteel volgt ze een tweede Master of Music aan de Hogent, bij docent Eddy Vanoosthuyse.

Jooske heeft als klarinettiste vele mooie prijzen gewonnen bij diverse concoursen, zoals het Nederlands Klarinet Concours, Kamermuziekfestival Hoorn, Music & Stars Awards en Prinses Christina Concours. Ook mocht ze stage lopen bij de KMKJWF en remplaceert ze regelmatig bij de Marinierskapel der Koninklijke Marine.

Op dit moment is Jooske actief als muziek- en klarinetdocent bij St. Cecilia Sint Anthonis, Scholen in de Kunst Amersfoort, K.T.S.M. Tiel en Kunst en Vriendschap Maurik. Daarnaast is zij dirigente bij het jeugdorkest van Excelsior Hagestein en het Opstap- en Middenorkest van Kunst en Vriendschap.