Wie zijn wij?

Op 10 januari 1910 wordt in het Gelderse dorp Maurik, nu behorend bij de gemeente Buren, een muziekvereniging met de naam Kunst en Vriendschap opgericht. Anno nu bestaat de vereniging uit het Groot harmonieorkest, Middenorkest, Opstaporkest en de Twirlgroep.

Kunst en Vriendschap wordt gekenmerkt door een grote loyaliteit en sociale betrokkenheid, een sterke volharding in het realiseren van de doelen en het streven om zich elke dag te verbeteren. Daarnaast richt zij zich op de promotie en de ontwikkelingen van de amateurmuziek in Rivierenland. Samen met de artistieke leiding bewaken bestuur en commissieleden voortdurend de balans tussen de muzikale ambities en het sociale karakter van de vereniging.

Kunst en Vriendschap is meer dan een plaatselijke muziekvereniging. Zij trekt door het muzikaal niveau, de professionaliteit en de sfeer, steeds meer leden uit een bredere regio.

Talentontwikkeling is een van de speerpunten van Kunst en Vriendschap. Zij verzorgt met professionele docenten goed en vernieuwend muziekonderwijs voor blaas- en slagwerkinstrumenten, zowel individueel als in orkestverband. Ook is er veel aandacht voor muziekonderwijs op de basisscholen.