Muziekcursussen 2023-2024

Als muziekvereniging Kunst en Vriendschap vinden we het belangrijk dat iedereen de kans krijgt om muziek te maken en zich kan ontwikkelen op muzikaal vlak. Daarom bieden we een grote variëteit van cursussen aan tijdens het lesjaar 2023 – 2024. Dit jaar bieden we de volgende cursussen aan:

Peutermuziek

“Stamp in de maat, klap in je handen, trommel op je tamboerijn, zing een liedje voor je lievelingsknuffel en volg de seizoenen via muzikale activiteiten en bewegingsspelletjes. Een muzikale ochtend samen met je (klein)kind en een heleboel liedjes en ideeën voor thuis“

Docent: Marie-Thérèse Swelsen
Voor: Kinderen van 2-4 jaar
Waar: ’t Klokhuis
Iedere zaterdag vanaf 13 januari van 15.00-15.45 uur, 10 lessen €75,00

Kleutermuziek

“Kleuters maken op een speelse manier kennis met muziek. Samen maken we muziek met kleine instrumenten, doen bewegingsspelletjes en zingen we veel leuke liedjes.”

Docent: Marie-Thérèse Swelsen
Voor: Kinderen van 4-6 jaar
Waar: ’t Klokhuis
Iedere zaterdag vanaf 13 januari van 16.00-16.45 uur, 10 lessen €75,00

Blokfluitcursus

“Het doel van deze opleiding is om deelnemers kennis te laten maken met de grondbeginselen van het muziek maken. Tijdens de lessen wordt aandacht besteed aan het ontwikkelen van het gehoor, ritmegevoel en notenkennis door middel van klappen en blokfluit spelen. Tevens maken de deelnemers gedurende deze cursus kennis met de verschillende instrumenten in een harmonieorkest”

Docent: Jooske van Andel
Voor: kinderen vanaf 6 jaar
Waar: ’t Klokhuis
Iedere vrijdag vanaf 3 november van 15.00-15.45 uur, 7 lessen €45,00

Proefles op een instrument naar keuze (binnen de harmonie bezetting) 

Gedurende het hele seizoen is het mogelijk om door middel van één of enkele individuele proeflessen een instrument uit het harmonie orkest uit te proberen. Het instrument krijg je in bruikleen van Kunst en Vriendschap

Docent: Afhankelijk van het instrument
Voor: Iedereen vanaf 7 jaar
Prijs en plaats: In overleg met docent

Via het onderstaande formulier kunt u zich aanmelden voor één of meerdere cursussen.

Datum

01 sep 2023 - 31 jul 2024
Ongoing...