Solistenwedstrijd

Muziekvereniging Kunst en Vriendschap organiseert voor de vijfde keer de solistenwedstrijd die daarom echt als traditie kan worden aangemerkt. Tijdens dit jaarlijkse evenement laten leden van de vereniging hun muzikale talenten zien en horen. Dit doen ze normaliter in orkestvorm maar tijdens dit evenement is het juist de bedoeling dat ze een solowerk ten gehore brengen. Soms is dit samen met pianist en er zijn ook enkele duo’s die zich hebben ingeschreven. Veelal jeugdige leden doen hieraan mee maar de wedstrijd is voor alle leeftijden waardoor er ook een aantal ervaren muzikanten deelnemen. Dit belooft dus veel verschillende muziek op verschillende niveaus. 

De wedstrijd wordt gejureerd door Arjan Gaasbeek, de dirigent van het Groot Orkest van de vereniging, en dit jaar wordt hij bijgestaan door Vincent Verhage, dirigent van zuster muziekvereniging KTSM uit Tiel. Het zal een moeilijke taak worden om uit de achttien inzendingen een winnaar te kiezen. Zo won tijdens de eerste solistenwedstrijd Phileine Smits op harp, opgevolgd door Thijmen van den Berg die de tweede (online) versie (wegens corona) heeft gewonnen op xylofoon. Daarna zijn er twee klarinettisten vandoor gegaan met de winst, namelijk Sem Pietersen bij de derde en Merel Melkert bij de vierde editie. Het wordt dus spannend wie de eerste prijs en de solistenprijs deze keer in de wacht sleept tijdens de jubileumeditie. 

De solistenwedstrijd vindt aankomende zaterdag 25 mei plaats in de rooms-katholieke kerk OLV ten Hemelopneming (Buitenweg 4 te Maurik). De zaal is open vanaf 13:45 en de wedstrijd start om 14:00. Toegang kost slechts vijf euro voor een hele middag met muziek. 

Datum

25 mei 2024
Expired!

Tijd

14:00